Artikler

Sådan klarer du nemt aftensmaden

Nogle dage er det den lækre bøf, som lokker. Andre dage skal man bare have noget nemt. Men mad skal der til hver eneste dag, og det må godt være noget lækkert udefra, så man selv slipper for at stå for besværet. Her kommer nogle forslag til hvad man kan gøre, når sulten melder sig.

Den hurtige til de sene aftener

Har man meget om ørene og bliver det ofte sent, inden man kommer hjem, kan det være svært at overskue at få lavet aftensmad. Det kan også være, man er hjemme, men i gang med at sætte hele hjemmet i stand, så man ikke har adgang til noget køkken. Så er det rart, at man kan ringe efter en pizza. Det er nem mad, det er hurtigt, og man bliver mæt.

Bliver man træt af pizza, kan man let finde andre muligheder. De fleste steder sælger de flere forskellige slags mad, så man kan sagtens variere kosten, selvom man får mad udefra. Og hvis man er mere til det sunde, kan man de fleste steder få en eller anden form for salat, så man med ren samvittighed, kan indtage aftensmaden.

Så er der weekend

Man må godt kunne mærke forskel på weekend og hverdag, og når det er weekend, skal man have lov at forkæle sig selv lidt. Det kan være, man får lyst til at tage lidt pænt tøj på og tage ud at spise med kniv og gaffel.  Har man mulighed for det, kan man for eksempel tage et smut ud af byen og finde en god, gammeldags kro, som serverer noget solid, dansk mad, som får munden til at løbe i vand bare ved tanken. 

Skal det være lidt mere moderne, kan det være, man skal på jagt efter noget sushi. Det er noget, mange danskere efterhånden kan lide at spise. Det ligger knapt så tungt i maven som en rød bøf, og flertallet vil sikkert mene, at dette er noget mad, som er foreneligt med en slankekur, da det er let og forholdsvis sundt. I hvert fald smager det fantastisk og er noget mere sundt. 

Har man børn med, er det ofte en god ide at gå efter en buffet. Der står maden allerede fremme, så man ikke skal vente på, den først bliver lavet. Derudover er der noget forskelligt at vælge imellem, og børnene kan selv se det og vælge det, de har lyst til.