Artikler

Info om korsedderkoppen

Korsedderkoppen er en af de edderkopper, vi har i Danmark. Den har som alle andre edderkopper 8 ben, og så kan man genkende den ved, at den har et hvidt mønster på ryggen, som ligner et kors, derfra, er navnet udvundet. Du finder korsedderkoppen i skove, haver, parker og de kan godt lide at være i den lave ende, altså tæt på jorden. De er ganske almindelige, og nemme at finde. De er små, tykke, og harmløse for mennesker.

En af Danmarks største edderkop

Den er, udover husedderkoppen, en af de største edderkopper, vi har i Danmark. Den kan også genkendes ved sit spind, den hører nemlig under hjulspinderene, som betyder, at den laver sit spind/net, som er hjulformet. Selve nettet består af fine silketråde, som også er klæberigt, så deres bytte flyver ind i det, og sidder fast. Det er nemlig sådan at den får mad. Den laver sit spind, og så sidder den ellers i venteposition, indtil der flyver insekter ind i nettet, som den ekstremt hurtigt, får dræbt via dens dødelige gift. Når det er gjort, så pakker den sit bytte ind i sit net, og begynder at spise det.

Markabert parringsritual

Når korsedderkoppen er omkring 2 år gammel, bliver den kønsmoden. Hannen og hunnen finder hinanden, de parrer sig, og så kan der ske noget ret markabert! Nemlig at, hunnen godt kan finde på at dræbe hannen efter parringen, og æde ham. Det kan hun finde på, fordi hun ikke finder ham nyttig mere. Hunnen kan nemt slå hannen ihjel, fordi hunnerne er meget større end hannerne. Når hunnen så får æg, pakker hun dem ind i en lille pose, af sit fine silketrådnet. Når det så bliver forår, omkring maj måned, så klækker æggene, og så spredes de ud.