Artikler

Automatisering af handler – kan det lade sig gøre?

Det ville være fantastisk, hvis man kunne automatisere sine handle, så man ikke længere skulle lede efter den næste aktie eller kryptovaluta at investere i. Problemet er bare, at det ikke er så nemt – men det kan alligevel godt lade sig gøre at handle automatisk. Resultaterne svinger meget, og hvis man anvender en offentlig robot, så handler man efter samme mønster som mange andre investorer, og dette kan skabe en række problemer.

Manuelle investeringer

Har man aldrig investeret før, så er manuelle investeringer eller traditionelle investeringer nok det bedste at starte med. Her får man nemlig muligheden for selv at analysere sig frem til visse aktier, og så kan selv prøve at time markedet. Man kan få nogle meget gode erfaringer ved at gøre det på den måde. Det er også nemmere at forholde sig til automatisk handel, hvis man har prøvet manuel handel før, som de fleste jo har. Investeringer kan være svære at komme i gang med – specielt hvis du er nybegynder – klik her for at gå til en dansk hjemmeside om investeringer.

Automatiske investeringer

Det er muligt at investere automatisk på forskellige måder, og der er selvfølgelig fordele samt ulemper ved dem alle. Robotter er måske lidt for avancerede til den gennemsnitlige læser af denne artikel, hvorfor man nok bør kigge mod noget i retning af copy trading. Copy trading går ud på, at du finder en investor, som skal investere dine penge for dig på en indirekte måde. Investoren handler selv og passer sig selv, men du har fulgt investoren, og dine handler bliver dermed kopieret med det samme – deraf ordet copy trading. Klik her for at læse mere om copy trading.

Forventningsafstemning

Man kan have meget høje forventninger til afkastet, hvis man benytter sig af automatisk handel eller trading. Det er dog en god idé at vide, hvad der er “normalt” afkast, inden man begynder at regne med alt muligt.

Kigger vi på S&P 500 index, så har det gennemsnitlige afkast været på 13,9% i perioden 2011 til 2020. Man kunne derfor godt forvente et større afkast, hvis robotten eller traderen er god nok. Mange mener dog, at man ikke kan slå markedet på lang sigt.