Artikler

Sådan indretter du din stue

Sådan indretter du din stue

Ens stue er et hyggeligt fællesrum for alle i din husholdning. Det er her I alle samles til enten en god film i fjernsynet, brætspil eller bare til en hyggestund med hvert sit. Stuen er et godt opholdsrum for din familie og dine gæster, der måtte komme på besøg. Derfor er det vigtigt at skabe nogle gode rammer for stuen, så alle og enhver vil føle sig velkommen. Hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan indrette stuen, så kan du læse med i denne artikel. 

Hyggeligt belysning

Hyggeligt belysning er med til at sætte tonen og stemningen i et rum. Man vil føle sig langt mere velkommen og afslappet i et rum, hvor der er noget hyggeligt belysning. Derfor skal du tænke på, hvad du vælger af lys til rummet. Det kan være væglamper, bordlamper eller sågar gulvlamper, som du kan vælge til stuen. Du skal sørge for at vælge en pære, der har en lidt mindre skarp lys. Det kan f.eks. være en pære med mere gulligt lys. Det skaber et blødere og mere varmt lys, fremfor et klinisk blåt lys. 

En behagelig sofa

Når du skal i gang med at indrette stuen, så skal du også vælge en dejlig behagelig sofa. Her skal du kunne slappe af med en god film, tv-serie eller god. Den skal også kunne huse samtlige af dine familiemedlemmer, så derfor skal du ikke gå ned i størrelsen. Hvis du har minimal plads, så kan du vælge en sofa med en chaiselong. Det fjerner ikke pladsen i rummet og så kan du også bedre slænge ud, når du er kommet hjem efter en lang dag på arbejdet. Der findes mange forskellige slags sofaer, så du har gode muligheder for at finde en, der er helt perfekt til dit hjem. 

Pæne pynteting

Pynteting i en stue skaber også meget af hyggen. Du skal vælge noget pynt, der reflekterer essensen af stuen. Om du bor moderne eller meget traditionelt, så skal du finde nogle pynteting, der matcher godt med hinanden. Du kan gå på opdagelse i boligmagasiner og se, hvad du har af valgmuligheder. Brug eventuelt sociale medier til inspiration.